Monday, September 26, 2011

Hujan di Pulau Pinang

hari ni hujan je.. dari pagi hujan, pas tu petang pun hujan jugak.. tetiba pulak hari ni rasa selsema hari tu dtg balik.. aduh... nak makan ubat selsema tkt plak..kalau demam2 time pregnant ni mmg ssh sket..walaupun ubat selsema tu dos rendah, tp takut nak makan..
kat rumah ni pulak susah nak bukak chanel tv lain dah..sebab nye puteri aku yg sorang tu asyik sgt ngan baby tv dia..kalau ade astro, try la bukak chanel 618.. dah macam sekolah tadika dibuatnye..
hari2 berebut tv ngan mama n papa dia..kang aku asyik ngadap laptop ni dia marah pulak.. ntah la..nasib la dia anak aku..haha.. tu yang aku boring2 aku upload la gambar kat fb aku... g la tgk kalau rajin..tgk kat fb aku ni ha

Saturday, September 24, 2011

"tak suka apa yang aku suka"

sekarang ni aku tengah mabuk lagi.. perut lapar, tp xtau ape yang boleh aku makan.. kebanyakan makanan yang aku makan selalu x boleh lg aku terima.. xtau kenapa..ayam goreng KFC yang sedap tu pun aku nampak macam dah x sedap je... juadah hari raya yang paling aku suka ~rendang.. tapi sekarang dah x suke dah.. mase aku balik kg hari tu aku sibuk cari mee bandung Muar.. tapi x dapat sebab aku cari time2 raye..mane la ade orang nak bukak kedai time tu.. aduh..aku dapat la jugak makan mee bandung tu.. tp dari kedai lain..bukan dari kedai yang aku idam2 kan tu.. sungguh sedihnya...hmm. bila balik Penang pulak, aku anak aku demam x baik2.. dah pegi klinik pakar.. terbang duit sampai rm70..(tapi takpe demi anak) tapi masih lagi demam.hmpir seminggu aku tido x nyenyak.. dengan mabuk2 la.. tuhan je yang tau... dalam keadaan ni pulak mesin basuh rosak.. seminggu jugak la aku basuh pakai tangan... tapi nasib baik la mr.Hubby aku memahami aku.. dia belikan mesin basuh automatik untuk isteri tersayang dia ni...THANKS HUBBY...
macam2 dugaan aku mengandungkan anak kedua ni.. harap2 aku selamat la sampai aku bersalin nanti.... pas ni ade lagi 1 benda yang aku kena jugak harungi..hujung bulan 10 ni aku kena pindah ke Alor Star plak...hmm.. 1 lagi keje nak mengemas barang.. aduh.. tak tau la larat ke tak aku nak buat...hari Selasa ni dah nak pegi tgk Kuarters... harap2 aku selamat la nak buat semua ni kan.... ape2 pun, semoga Allah mudahkan urusan kami.. Amin.....~~~

anugerah di bulan Ramadhan

awal bulan puasa hari tu dgn x di sangka2 nye aku disahkan mengandung... mula2 macam x percaya.. tapi bila doktor sendiri yang sahkan, hmm.. aku terima dengan hati yang terbuka.. baby yang kedua buat aku n hubby.. walaupun baby yg ni kami x rancang, tapi kami sgt gembira dengan kehadirannya..terima kasih ya-Allah.. mase bulan puasa tu aku pelik apasal aku puase x de ponteng2 ni.. padahal time nye dah sampai untuk aku ponteng puase.. aku pun suruh la mr.hubby beli pregnant tester tu.. aku pejam mata nak tgk result dia.. mmg positif......
kan?? pasitif kan..aku x tipu la.. baru hari rabu lepas aku g booking atau wat kad merah kat klinik kerajaan..pas ni mula la sibuk aku g wat check-up kat klinik.. tu yang bosan.. minggu depan aku dah kena amik darah pulak.. sabar je la.. redha je la kan......